Rotovatör Nasıl Kullanılır

Manavoğlu Makina (MNVAGRO) traktör arkası tarım makinaları üretiminde 1985 yılından beri çiftçilerin hizmetindedir. Bu alanda Kaliteli ürün, Kaliteli hizmet anlayışıyla yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine hizmet vermektedir. Türkiye genelinde 35’in üzerinde bayisi bulunan ve Dünya genelinde Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihracat yapmaktadır. Ülkemiz ve dünya genelinde tarıma olan ilginin günden güne artmasıyla birlikte tarım manikalarının önemi de bir hayli artmıştır. Ekim öncesi toprağın hazırlanmasında çeşitli ekipmanlar kullanılmaktadır. Değişen toprak yapısı ve arazi şartlarına uyumlu olarak son zamanlarda bu alanda Rotovatörler çiftçiler için büyük bir çözüm yolu olmuştur.

Bu makalemizde siz değerli okurlarımıza rotovatörlerle ilgili aşağıdaki soruların cevaplarını paylaşacağız.

1-) Rotovatör nasıl ve nerede kullanılır?

2-) Rotovatörün ilk kurulumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

1-) Rotovatör nasıl ve nerede kullanılır?

Manavoğlu makina (MNVAGRO) rotovatörler hidrolik kaydırmalı, mekanik kaydırmalı, krom milli hidrolik kaydırmalı, değişken devirli şanzımanlı ve tarla tipi sabit model çeşitliliği ile hizmet vermektedir.

Rotovatörler ilk önce traktörün beygir gücü, arazi şartları ve kullanış amacına göre uygun model seçilmelidir. Ekim öncesi toprağı hazırlamak ve meyve bahçelerinde zararlı otlarlar mücadele etmek için kullanılan rotovatörler traktörden şaft vasıtasıyla aldıkları güç ile çalışırlar. 540 d/dk gibi devire ulaşan rotovatör toprak yapısına göre yavaş bir şekilde aşağıya indirilerek çalıştırılır. Toprağı havalandırır ve zararlı otları yok eder. Manavoğlu makina (MNVAGRO) rotovatörlerde İtalyan C tip yüksek mukavemetli bıçaklar kullanılmaktadır.

Rotovatör nasıl kullanılır

2-) Rotovatörün ilk kurulumu ve Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Manavoğlu Makina (MNVAGRO) Rotovatörler en iyi malzemelerin bir araya getirilmesiyle üretilmektedir. İmalatı tamamlanan makinaların şanzıman ve yan dişli kutularına 140 numara yağları konularak test makinalarında denemeye alınır. Yaklaşık bir saat boyunca test makinalarında denenen makinalar kullanıma hazır hale getirilir.

Manavoğlu Makina (MNVAGRO) Rotovatör ilk kurulumu nasıl yapılır? Aşağıdaki hususlara dikkat ederek ilk kurulumu dikkatli bir şekilde gerçekleştire biliriz.

1-) Makina üç nokta askı sistemi ile traktöre bağlanır.

2-) Traktördeki hareketi makinaya aktarmaya yarayan şaft ölçülü bir şekilde ayarlanarak traktör ile makinanın kuyruk millerine bağlantısı yapılır.

3-) Şaftın plastik muhafaza korumasının emniyet zincirlerini uygun olan bir yere bağlayarak plastik korumanın dönmemesini sağlamalıyız.

4-) Arazi şartları ve çalışma şekline göre makinanın sağında ve solunda bulunan kızaklar üzerinden kademeli olarak derinlik ayarı yapılır.

5-) Derinlik ayarının her bir kademesi 5 cm dir. Toplamda Maksimum 20 cm derinlik sağlanabilmektedir.

6-) Çalışma esnasında Traktör devir hızı 540 d/dk olmalıdır.

7-) Kullanma esnasında her 3-4 saatte bir gresörlüklere gres basınız.

😎 Makina üzerindeki bağlantı cıvatalarını kontrol edilerek gevşeme olan yerler sıkılmalıdır.

9-) Kullanımdan sonra makinanın temizlik bakımları yapılarak kapalı bir alanda muhafaza edilmelidir.

10-) Garanti süresi makina teslim tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla şanzıman ve yan dişli aktarma sistemi için 2 yıldır.

81,000.00 (KDV Dahil)
107,000.00 (KDV Dahil)
140,000.00 (KDV Dahil)
81,000.00 (KDV Dahil)
92,000.00101,000.00 (KDV Dahil)
75,000.00 (KDV Dahil)

Rotovatör Nasıl Kullanılır” te bir düşünce

  1. Nazif diyor ki:

    Yetkililere Günaydın ..
    Yeni toscano marka yatay 2650 rotatil aldım. Traktörün güçlü. Yalnız harmandan kalkincami kullanacağım. Ekim yapacagim andami kullanacağım. Kafam karıştı. Kutuda olsa Ekim yapacagim Zaman mı kullanacağım. Bilgi verirseniz sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıklayın
Yardım ister misiniz?
CANLI DESTEK
Merhaba..
Size nasıl yardımcı olabilirim ?